Blogi

Lokakuun kattaus ja syyskuun keikkakuvia

Julkaisija: 
Meri

Lokakuun kattaus ja syyskuun keikkakuvia

Finlandia-klubin syyskausi polkaistiin käyntiin varsin riehakkaasti! Under The Red Cloud-kiertuettaan pakettiin taputellut Amorphis veti klubin miltein täyteen ja hemmotteli paikalle saapuneita faneja soittamalla myös vanhempaa tuotantoaan uransa alkumetreiltä. Teflon Brothersin symppikset jätkät olivat intiimillä keikalla kuin kotonaan, ja läppää heitettiin läpi gigin artistien ja yleisön välillä puolin jos toisinkin. Viimeistään lauantaina Puusepänsali oli totaalisen liekeissä, kun heviklassikot raikasivat jopa neljän eri tribuuttiyhtyeen ja mukana laulaneen katsomon voimin. Kiitos kaikille syyskuussa Finlandia-klubilla joranneille!

Syyskuu on vaihtunut Lokakuuhun ja seuraavana lavalle nousee 6.10. Pariisin Kevät. Allekirjoittaneella kyyneltiehyet aukeavat ja ihokarvat nousevat pystyyn, kun Arto Tuunela maalailee pehmyellä lauluäänellään tarinoitansa. Pariisin Kevään biisit herättävät henkiin tunnelmia ja visualisoivat kuuntelijalle jotain, johon jokainen rakkauden kokenut, sen menettänyt tai sitä kaivannut voi samaistua. Kokoonpano onkin noussut yhdeksi tämän hetken vetävimmistä suomalais-yhtyeistä. Uusin, kuudes studioalbumi julkaistiin alkuvuodesta nimellä Kuume, ja sillä Pariisin Kevät on ottanut pop-rockista aimo harppauksen kohti aiempaa elektronisempaa tyyliä. Musiikin ydinelementit ovat silti säilyneet tuttuina; kokeilevuus ja tuoreus, jota edellä mainitut elektroniset ainekset juurikin edustavat, taidokkaat ja ajoittain jopa synestesiaa aiheuttavat melodiset koukut, sekä vetoavat sanoitukset, joita tarttuva rytmi polkee eteenpäin.

Finlandia-klubilla 7.10. esiintyvä Samuli Putro on ehtinyt vaikuttaa Suomen rockmusiikki-kentällä jo parisen vuosikymmentä. Tutuksi muusikko on tullut alun perin 90-luvulla Zen Café-yhtyeestä ja soolouralle mies on poikennut vuodesta 2004. Putron tuotannon tunnistaa ironiaa vilisevistä sanoituksista, joiden aihepiirit ja teemat liikkuvat usein suomalaiselle tavalliselle ihmiselle tuttujen hahmojen elämissä ja arjessa. Sanoitukset näyttelevätkin tärkeintä osaa Putron kappaleissa, ja muusikon terävä tulkinta lähentelee laulamisen sijaan ehkäpä jopa enemmän lausuntaa. Uusimmalla Valkoinen Hetero-albumilla parodian inspiraationa on toiminut artisti itse, levyn otsikoinnin osoittaman vertaisryhmän, ja siihen liitettyjen stereotypioiden ohessa. Tuotannon harkittu minimalismi on viimeistelty varsin kompaktirakenteisilla melodioilla, jotka kiteyttävät Putron omaperäisen ilmaisutyylin kaikessa skarppiudessaan.

Folk metallia soittava Korpiklaani palaa 14.10. heittämään keikan kotikaupungissaan Lahdessa! Korpiklaani on puskenut ulos levyjä väsymättömästi lähes albumi per vuosi-tahtiin ja valloittanut lavoja tunnetuimmilla metallifestareilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Suosion taustalla on yhtyeen kyky luoda täysin omaleimainen soundimaailmansa, jonka tunnistettavuutta tuskin kukaan alkaa kyseenalaistamaan. Korpiklaanin musiikissa yhdistyvät metallimusiikki ja perinteiset kansanmusiikin elementit, joista mainittakoon esimerkiksi hyödynnetyt soittimet jouhikosta, viuluun, harmonikkaan ja huiluihin. Myös vokalisoinnit tapaavat olla yhtyeellä monipuolisia, esiintymiskielen vaihdellessa suomesta häpeilemättömään finglishiin, ja tulkintatyylin liikkuessa käheästä ärinästä aina joikulaulannalla säväyttämiseen.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan livemusiikista Finlandia-klubin lokakuun keikoille!

 

 

 

 

 

 

Kommentoi