Blogi

Nähdään Finlandia-klubilla syksyllä!

Julkaisija: 
Meri

Nähdään Finlandia-klubilla syksyllä!

Tänä vuonna kesä oli sellainen kuin suomalaisena olemme tottuneet sen kokemaan; itseään yli juhannuksen odotuttava, heinäkuussa alkava ja kahdessa viikossa loppuva rääpäle, jonka syksy saavutti jo ennen kuin päästiin kunnolla edes vauhtiin. Musiikin ystävien onneksi Finlandia-klubi tuo monipuolisella keikkakattauksellaan kaivattua lämpöä alkavaan pimeyteen.

Syyskauden mörähtää käyntiin perjantaina 22. syyskuuta melodista ja progressiivista metallia soittava Amorphis, joka saapuu Lahteen osana vuonna 2015 julkaistun Under the Red Cloud-albumikiertueen finaalia. Finlandia-klubilla nähtävä keikka on tämän rundin viimeisiä ennen bändin pituudeltaan tuntemattomaksi jäävää levytystaukoa. Nyt on siis hetkesi nähdä tämä kansainvälisen suosion saavuttanut hevisuuruus Suomessa ties kuinka pitkään aikaan. Metallikentän veteraaneihin lukeutuva yhtye on jo onnistunut vakiinnuttamaan uskollisen fanikuntansa uljailla melodioillaan ja tunnusomaisella, kuuntelijan korvaa melankolisuudellaan liikuttavalla linjallaan, jonka inspiraatio ammentuu kansanmusiikin mytologiosta. Ruotsissa uusiin väkevyyden ulottuvuuksiin viilattu albumi nauttii myös kriitikoiden suitsutusta ja siltä irrotetut sinkut Death of The King ja Sacrifice lunastivat paikkansa radiolistoilla House Of Sleepin ja Silver Briden rinnalla. Älä jää herrajestas jää enää aikailemaan!

Yhtä sekä tunnelmaltaan että maisemiltaan aistikkainta vuodenaikaa ihastellessa, on hyvä hetkeksi hajottaa syysruskan, villasukkien ja nenäliinojen unenomainen harmonia pienimuotoisella kabareella. Teflon Brothers valtaa Finlandia-klubin syyskuun lopussa perjantaina 29. päivä, uusimman Circus-albumiturneen merkeissä. Skippaan duunit, Seksikkäin jäbäAy Ay AySit mennää, kokoonpano on hitti hitiltä jatkanut eriskummallista riemusaattoaan ug-keikoilta Suomen isoimmille lavoille, ja yhtye vetikin keikkakarsinat täpötäyteen kesän tärkeimpien festareiden päälavoilla.  Suosiosta kertoo myös se, että tuorein kokoelma myi tuplaplatinaa jo ennen julkaisupäiväänsä. Rumbabiittien ja disco-jumpan tahdittamana tulkitut teemat suomalaisen miehen eksyksissä olosta elämän biletivolissa tarjoilevat tuoreena kontrastin, jonka kutsuminen aikamme Leevi & the Leavingsiksi on tuskin liioittelua. Teflon Brothers on bailubändi, jonka rap-artistien PyhimyksenHeikki Kuulan ja Volin oivaltavista riimeistä saa myös syvällisempi kuuntelija oman tarttumapintansa.

Tefloneiden jälkeen lauantaina 30. päivä lavoille nousee neljä metallia soittavaa tribuuttiyhtyettä kun Lahti Goes Hard n` Heavy vol. 5. Lahtelaisille ja aiemmista Hardn` Heavy-keikoista tuttu Shades of Purple coveroi alkuperäisen kokoonpanon tuotantoa kunnioittaen heavy metallin ja hard rockin edelläkävijä Deep Purplea. Lahtelaisperusteinen on myöskin Maiden Hell, joka soittaa Iron Maidenia. Bändi on livekeikkojen vetämisen ohella äänittänyt kaksi demoalbumia. Edellä mainittujen lisäksi pääsemme illan aikana headbangaamaan Black Sabbathin ja MOTÖRHEADin tahtiin, kun estradin ottavat haltuun Void in Black ja Mötherhead. Tapahtuma on täysin ohittamaton täky niin kylän raskasmusiikin vanhoille diggareille, kuin näppärä perehdytyspaketti rockin klassikoista ummikommallekin kuulijalle!

 

Muistathan varata lippusi ajoissa ja pysyä kuulolla Finlandia-klubin tapahtumista niin jatkossa kuukausittain päivittyvän blogimme puolella kuin myös somessa;

 

Facebook: Finlandia-klubi

Instagram: @finlandiaklubi

Kommentoi