Swallow the Sun – Hope 10v.

To 23.11.2017

Swallow the Sun – Hope 10v.

Klo 20:15.
18,50 €

(sis. lippu.fi:n palvelumaksun)

To 23.11.2017 klo 20:15
Liput: 
18,50 €

Swallow the Sunin "Hope" -albumin 10-vuotis juhlavuoden kunniaksi bändi kiertää vuoden päätteeksi Hope-levyn teemalla Suomea.

Kiertueella mukana ovat Sleep of Monsters ja Red Moon Architect. Kiertue starttaa 23. marraskuuta Lahdesta ja jatkaa 24.11. Jyväskylä, 25.11. Oulu, 30.11. Seinäjoki, 1.12. Turku, 2.12. Kouvola.

20.00 ovet auki
20.15 Red Moon Architect (40min)
21.15 Sleep of Monsters (40min)
22.15 Swallow the Sun (75min)

Ei ikärajaa, erikseen rajattu anniskelualue!

Swallow the Sunin muodostavat solisti Mikko Kotamäki, kitaristit Juha Raivio ja Markus Jämsen, kosketinsoittaja Aleksi Munter, basisti Matti Honkonen sekä rumpali Juuso Raatikainen.

Kun Juha Raivio ja Pasi Pasanen perustivat Swallow the Sunin Jyväskylässä ennen vuosituhannen vaihdetta, ei duolla ollut tarkoituksenaan kirjoittaa kuin muutamat sävelet esikuvansa doom-yhtye My Dying Briden hengessä.  Syntyi halu tehdä merkityksellistä musiikkia ja kanavoida äänekkäästi esiin tarinoita sydämen synkimmistä demoneista. Vuosina 2000-2003 yhtye hioi biisinkirjoitustaitojaan ja äänitti ensimmäisen demonsa nimeltä Out of This Gloomy Light, joka ulottuu kaikille doom-musiikin taajuuksille, deathista, black- ja funeral-doomiin. Allekirjoitettuaan levytysopimuksen independent-yhtiön Firebox Recordsin kanssa, Swallow the Sun nousi nopeasti undegroud-sensaatioksi debyyttialbuminsa, The Mornin Never Camen myötä.

Swallow the Sun julkaisi väkevän ja verestävän Hope-albuminsa 7.helmikuuta 2007. Teoksen edeltäjiään raskaampi ja tukahduttavampi kokonaisilme on viimeistelty toisaalta entistä liikuttavimmilla herkillä osuuksilla, kun levyllä vieraileva Katatonian Jonas Renkse laulaa puhtaasti Justice of Suffering-kappaleella. Mainittavan arvoisia nostoja ovat myös riipaisevat Don`t Fall Asleep (Horror Pt. 2), These Hours Of Despair ja englanninkielinen cover-versio Timo Rautiainen & trio Niskalaukaksen Alavilla mailla-kappaleesta These Low Lands, jolla vierailee Amorphiksesta tuttu Tomi Joutsen. Kriitikoilta ylistävän vastaanoton saanut ja muun muassa Soundin toimittajan vuoden albumiksi tituleeraama plättä saavutti Suomen albumilistalla sijan 3. Kokoelma, josta fanit eivät ole vielä 10 vuoden jälkeenkään saaneet tarpeekseen, vakiinnutti viimeistään yhtyeen aseman Suomen terävimmässä metallikärjessä.

Sleep of Monstersin muodostavat vokalisti Ike Vil, usein suitsutetun occult rock / metallibändi Babylon Whoresin kantava voima, joka palaa pitkän tauon jälkeen musiikkikuvioihin, Blake-yhtyeestä tuttu kitaristi Sami Hassinen, HIM:in debyytillä soittanut Pätkä Rantala, Ajattaran ja Waltarin riveistä tuttu kosketinsoittaja Janne Immonen sekä kitaristi Uula Korhonen ja basisti Mäihä. Lisäksi SOM:in äänimaailmaan kuuluvat olennaisesti taustalaulajattaret Hanna Wendelin, Nelli Saarikoski ja Tarja Leskinen.

Vaikka bändin jäsenten historia on metallipainotteinen, SOM:n musiikki ammentaa pikemminkin klassisen happorockin, tarttuvien kertosäkeiden ja tummien tunnelmien aarteistosta, jolle muodon piirtävät Ike Vilin omintakeiset, suvereenit sanoitukset. Musiikillisiksi vertailukohdiksi on esitetty muun muassa The Curea, Bauhausia, Pink Floydia ja Misfitsiä.

Red Moon Architect on melodista doom-metallia soittava yhtye Kouvolasta, jonka jäsenistöön kuuluvat rumpalisti-kosketinsoittaja Saku Moilanen, vokalistit Ville Rutanen ja Anni Viljanen, kitaristi Taneli Jämsä sekä basisti Jukka Jauhiainen. Debyyttialbumi Concealed Silence näki päivänvalon lokakuussa 2012, ja sai innostuneen vastaanoton ympäri maailmaa. Toisen albumijulkaisun Fall, 2015 myötä yhtye on karruttanut vahvan seuraajajoukon metalliyhteisössä ja noussut lavalle muun muassa legendaarisilla Tuska-festareilla.

Red Moon Architectin vahvuus on monimuotoisuus. Hyvin tummasävyinen ja verkkainen doom-metalli, jyräävillä kitarariffeillä ja matalalla murinalla vetoaa uskollisiin genrediggareihin, kun taas laajemman yleisön uteliaisuuden herättävät voimakkaat melodiat ja kaunis naislaulu. Monimuotoisuus on myös bändin tarinan takana; “The bleakness is just inside my head and Red Moon Architect’s music is the way other people can have a peek what is going on behind the face of the nice guy,” yhtyeen rumpali ja kosketinsoittaja Saku Moilanen sanoo.

SYYSKUU
LOKAKUU